Ajax WallSwitch
Ajax WallSwitch
octombrie 26, 2017
Update-uri ale aplicatiei AJAX
noiembrie 3, 2017

Cum sa alegi cea mai buna securitate pentru casa ta

Cu totii stim ca barele de ferestre, usile blindate si incuietorile inteligente nu ne pot proteja in totalitate de intrusi. Atat politia cat si companiile private de securitate sfatuiesc ca protectia sa fie sporita cu ajutorul unui sistem de securitate. Aceasta decizie simpla impiedica intrarea prin efractie in multe perimetre.

Care sunt tipurile de sisteme de securitate

In general exista trei tipuri de sisteme de securitate: prin cablu, fara fir si hibrid. In cadrul sistemelor de securitate prin cablu, semnalul de la detectoare la unitatea centrala este transferat prin cablu iar la cele fara fir prin canalul radio.
Sistemele hibrid sunt o combinatie de sisteme cu fir si fara fir, iar semnalul este transferat atat prin fire cat si prin unde radio. In general exista trei tipuri de sisteme de securitate: prin cablu, fara fir si hibrid. In cadrul sistemelor de securitate prin cablu, semnalul de la detectoare la unitatea centrala este transferat prin cablu iar la cele fara fir prin canalul radio. Sistemele hibrid sunt o combinatie de sisteme cu fir si fara fir, iar semnalul este transferat atat prin fire cat si prin unde radio. Sistemele prin cablu au dominat piata o perioada destul de lunga de timp. Aceasta dominatie vine din incapacitatea sistemelor wireless de a fi fianile si de incredere: canalul radio nu a fost protejat suficient, sistemele pierdeau adesea contactul cu detectorii, conexiunea intr-o singura directie nu a ajutat la preventia alarmelor false. Aceasta problema inca persista la sistemele cumparate de pe site-uri care nu sunt de specialitate.Cu toate acestea solutiile wireless de nivel PRO, au evoluat iar acum prezinta o competitie serioasa pentru sistemele cu fir. Noua generatie de sisteme de securitate ofera mai multe informatii, sunt usor de instalat si ofera un plus de siguranta.
Pretul este o variabila ce diferentiaza un sistem cablat de unul wireless insa sistemele wireless compenseaza aceasta diferenta oferind o stabilitate sporita si posibilitati de personalizare.

Alegerea unui sistem de securitate: Lista de verificare

1. Conectarea la o statie centrala de monitorizare
Acesta reprezinta principalul indicator de catre trebuie tinut cont atunci cand alegeti un sistem de securitate. Numai un sistem certificat poate fi conectat la o statie centrala de monitorizare. Aceasta certificare necesita ca fiecare dispozitiv sa treaca prin zeci de teste. Aceste teste ajuta la determinarea indeplinirii de catre dispozitiv a cerintelor standard. Performanta detectoarelor este verificata si in conditii extreme. Daca sistemul nu trece cel putin unul dintre teste, nici o companie nu il va conecta la un dispecerat.
2. Numarul de canale de comunicare
In alegerea unui sistem de securitate, trebuie acordata atentie numarului de canale de comunicare. Cu cat numarul acestora este mai mare cu atat cresc sansele ca sistemul sa alerteze despre un pericol atunci cand este necesar. Panourile moderne sunt echipate cu porturi Ethernet, Wi-fi si module GSM. Retineti ca ar trebui sa existe diferite tipuri de canale de comunicatie. Daca sistemul are trei module, dar toate sunt GSM, este acelasi lucru ca si cum ar avea un singur canal. In cazul blocarii frecventelor celulare, sistemul se va deconcta de lumea exterioara.
3. Bateria de rezerva
Un sistem de incredere nu ar trebui sa fie afectat de intreruperile de alimentare. In acest caz este utila o baterie de rezerva care asigura o functionare continua dupa intreruperea alimentarii. Cel mai bine este ca bateria sa fie Li-Ion. Astfel de baterii au o capacitate mai mare si aproape nici un “efect de memorie”.
4. Raza de operare
Acordai atentie distantei de operare a sistemului. Producatorii indica cel mai des raza de operare in zona deschisa. In spatiu inchis, raza de operare depinde depinde de materialul din care sunt alcatuiti peretii/ tavanele/ podelele. Spre exemplu, detectoarele sistemului Ajax pot functiona la o distanta de pana la 2000 de metri de Hub. Acesta este un indicator in spatiu deschis. Intr-o cladire, este suficient pentru a acoperi 3-4 etaje.
5. Protectia sistemului
Sistemul nu trebuie sa poata sa asigure numai perimetrul ci si pe el insusi. Avand in vedere acest lucru, companiile isi echipeaza produsele cu niveluri suplimentare de protectie.

Criptarea: semnalul radio intre detector si butuc ar trebui sa fie criptat si protejat de fals.

Rezervarea unui canal: sistemele de securitate necesita un canal radio curat. Acest lucru din pacate este posibil doar intr-o lume ideala. Pentru ca hub-ul sa nu piarda legatura cu detectorii in conditii de radio compromise, unii producatori folosesc algoritmi de program care transfera automat sistemul la o frecventa curata.

Blocari ale notificarilor: Intrusii pot bloca intreaga gama de frecvente. In acest caz nici canalul radio de rezerva nu va ajuta deoarece nivelul de interferenta va fi acelasi pe intreaga banda de frecventa. De aceea sistemul ar trebui echipat cu abilitatea de a notifica primele incercari de blocare.

Comments are closed.